Tesla theater Groningen

Tijdens de Nacht van Kunst en Wetenschap (thema energie) in het hart van Groningen heb ik meegewerkt aan het Tesla theater. Een muzikale performance in samenwerking met Arnold Hoogerwerf en Roel Voorbij. In dit toneelstuk worden een aantal interessante opstellingen gebruikt.

In deze muzikale performance voor acteur en een met muziek aangestuurde Tesla spoel tonen we onze gedeelde fascinatie voor de eigenzinnige uitvinder, natuurkundige en futurist Nikola Tesla (1856 - 1943). Alhoewel hij in zijn tijd vaak versleten werd als een ‘geniale gek’, wordt Tesla tegenwoordig gezien als één van de grootste uitvinders van de moderne tijd op het gebied van elektriciteit en magnetisme. In deze performance komen zijn 'wonderen' en radicale ideeën over een wereldomvattend netwerk van ongelimiteerde (draadloze!) energie opnieuw tot leven.

De voorstelling werd in totaal 4 keer gegeven in de AA-kerk in Groningen. Er waren zo veel geïnteresseerden dat we helaas aardig wat mensen teleur hebben moeten stellen.

In het toneel werden een aantal interessante opstellingen gebruikt, waaronder de Audio Modulated Solid State Teslacoil V2.0, een Wimshurst machine, chladni plate en wat vermogenselektronica props. De Teslacoil en de chladni plate werden direct vanaf de PC bediend samen met nog 4 luidsprekers. Het was een leuk spel van geluid en resonanties in de perfecte omgeving.

Roel Voorbij zat erg goed in zijn rol als grote uitvinder. De techniek en het geluid was ook erg goed voorbereid. Al met al een geslaagde nacht. Nagenieten van de voorstelling is mogelijk in onderstaande video, maar het haalt het bij lange na niet bij de echte ervaring.

We have 15 guests and no members online