Straalcabine


alt mce_tsrc=images/stories/projecten/straalcabine/thumb/CIMG6672.JPG

Een zelfgemaakte cabine om te kunnen zandstralen. Deze is vooral bedoeld voor het schoon en kaal maken van motoronderdelen. Duss als je iets kleins hebt om te stralen dan weet je me te vinden (hier kan je niet tegenaan schuren met de hand).

De inwendige afmetingen B x D x H = 92 x 63 x 49 cm

 

Deze straalcabine heb ik gemaakt voor het stralen van motoronderdelen. Een nieuwe cabine is rond de 700 euro, en dat is zonder compressor! dit is een stuk goedkoper.

Ik heb deze cabine gemaakt van voor de hand en rond liggende materialen. Een stofzuiger zorgt voor onderdruk in de cabine en filtert gelijk de lucht. Als handschoenen een oude spijkerbroek, dit werkt verrassend goed. De gehele bovenkant is een enkele glasplaat met een schuimrubberen tochtrand eronder. Alle platen en hout zijn gelijmd en gekit om luchtlekken tegen te gaan.

Een straalpistool verbruikt behoorlijk veel perslucht, hier heb je danook een vrij zware compressor voor nodig (250l/min 6 bar). Om deze grote hoeveelheid perslucht te kunnen produceren heb ik onze oude compressor gekoppelt aan een 2dehands compressor welke ik van een kennis overgenomen heb. 

Kosten:

- Straalpistoolset € 23,50 (marktplaats)
- Straalgrit 25kg € 17,50 (gerritse ijzerwaren)
- Schanieren, slotjes, hout voor frame € 35,80 (fixet)
- Overig hout en zooi gratis
- Compressor €50.- (Frans boode, lokale fietsenmaker)
- Koppelstukken en connectors perslucht €16.95 (fixet)

Totaal: €143,75

Constructietijd: +- 12 uur

Verder nog wat foto's:

We hebben 12 gasten en geen leden online